Terug

DEZE ZOMER: GEKOELDE LEVERING - BESTEL UITERLIJK OP DINSDAG VOOR LEVERING DEZELFDE WEEK

10 Tips hoe je als ondernemer de warme zomerdagen doorkomt!

10 Tips hoe je als ondernemer de warme zomerdagen doorkomt!

Het warme weer staat weer voor de deur. Lees hoe je onze droge worsten het best kunt bewaren in uw winkel.

Tip 1 - Houd rekening met de inkoopdag

Een bestelling is over het algemeen 1 a 2 werkdagen onderweg. Door het hele jaar heen brengt dat geen problemen met zich mee, maar met temperaturen boven de 25 graden kan de kwaliteit achteruitgaan. Helemaal als uw bestelling, om welke reden dan ook, vertraging heeft bij DHL. We raden je daarom aan om even stil te staan bij het kiezen van de juiste vervoerder. 

Gaat het over het algemeen altijd goed en heeft u uw bestelling altijd binnen 1 werkdag binnen, dan zullen er geen problemen zijn. Is er wel vaak vertraging op uw adres, dan raden we u aan om eens te kijken naar de verzendmethode van Coolrunnings. Zij versturen de pakketten van A-Z gekoeld en hebben een zeer goede betrouwbaarheid wat betreft de levertijden. Meer informatie over de bezorgdagen van Coolrunnings leest u hier.

Tip 2 - Zorg voor een goede plek

Bent u bewust op welke plek de worsten liggen. Liggen of hangen de worsten mooi in de vitrine, dan kan de warme zon erg warm worden en kunnen de worsten gaan zweten. Dat is niet bevorderlijk voor de houdbaarheid. 

Ook een plek onder een airco of ventilator kan ervoor zorgen dat de worsten sneller uitdrogen. Houdt dat goed in de gaten. De beste plek voor de worsten is een plek waar wel luchtcirculatie is, maar geen tocht. 

In de zomer kun je er ook voor kiezen om de worsten gekoeld te bewaren. Zorg er daarbij voor dat de worsten of het mandje waar deze in liggen niet direct in contact komen met de koelplaat ivm condens en vocht. 

Tip 3 - Bepaal hoeveel u in de winkel legt

Het is belangrijk om te bepalen hoe hard de omloop gaat. Misschien kunt u ervoor kiezen om nu met de warme dagen de manden wat minder vol te leggen. Ik hoor u al denken: Maar Hopen doet toch verkopen!! Daar zijn wij het volledig mee eens, maar we hebben een truc waardoor de manden alsnog vol lijken. 

U kunt ervoor kiezen om onder de worsten wat schuim of piepschuim te leggen. Optisch lijken de manden nog steeds vol door de hoogte van de manden, maar de worsten liggen gewoon minder diep in de manden. Natuurlijk moet u er dan wel voor waken dat de manden niet leeg raken!

Tip 4 - Controleer regelmatig

Het is van belang dat u met de warme dagen wat meer aandacht besteedt aan de kwaliteit van de worsten. Dit doet u door te monitoren of de worsten beginnen te plakken, de schimmel wegtrekt en wat de geur is. Doe dit minstens eens in twee dagen.

Tip 5 - Plaats waar nodig een Fly Away Twister

Met de warme dagen kunnen de worden door het droogproces gaan geuren. Voor velen heerlijk, maar dit trekt mogelijk ook vliegen aan. U kunt ervoor kiezen om Fly Away Twister te plaatsen zodat de vliegen weg blijven zonder dat uw klanten hier last van hebben. 

Tip 6 - Gekoeld bewaren

Dit is niet alleen een tip voor de warme dagen, maar legt u uw overvoorraad gerust in de koeling. Hiervoor kunt u de worsten het beste in de dozen laten. Door de gaten komt er voldoende lucht bij de producten. Zorg er wel voor dat de temperatuur constant is en niet te veel schommelt door het openen van de koeling. Dit kan namelijk vocht aantrekken. Dat is niet bevorderlijk voor de worsten. Door de worsten te koelen verlaag je de temperatuur en vertraag je het droogproces.

Ditzelfde geldt voor een vitrine-koeling. Dit is geen probleem voor de worsten, maar waak ervoor dat de temperatuur niet te veel schommelt en het verschil tussen de kou in de koeling en de winkeltemperatuur niet te veel verschilt in verband met condensvorming.

Ook kunt u ervoor kiezen om de worsten na sluitingstijd in de koeling te bewaren. Dek de worsten dan wel even af met een droge theedoek of laken of overtollig vocht te voorkomen.

Tip 7 - Schudden maar! 

Dit klinkt gek, maar we raden u aan om eens per dag de worsten wat op te schudden zodat er koelere lucht tussen de worsten komt. De schimmel om de worsten is namelijk een levend organisme. En zoals ieder ander organisme produceert deze warmte. Helemaal in de zomer kan het dus in de mandjes of hangende bundels wat broeierig worden. Hierdoor kunnen de worsten wat plakkerig gaan voelen. 

Tip 8 - Het verpakken van de producten

Een van de punten die vaak fout wordt gemaakt is het verpakken van de worsten in compleet afgesloten bakken van bijvoorbeeld plastic. Doordat er geen verse zuurstof bij kan bestaat het risico dat de schimmels gaan ‘stikken’. Dit kan zeer nadelige gevolgen hebben omdat hierdoor een rottingsproces in gang wordt gezet. 

Bewaar de worsten bij voorkeur in de kartonnen dozen op een koele plek of op een plek waar in ieder geval verse zuurstof kan komen. 

Tip 9 - Worsten toch te hard geworden?

Soms is het niet te voorkomen: De worsten zijn te hard geworden of zien er niet aantrekkelijk genoeg uit om per stuk verkocht te worden. Enkele van uw collega ondernemers hebben daar creatieve oplossingen voor gevonden:

Kauwboy vlees. Verzamel alle harde en minder aantrekkelijk geworden worsten en snijd deze zo dun mogelijk op de snijmachine. Alle smaken lekker door elkaar. Op deze manier heb je een zeer aantrekkelijk product dat je op volume kunt verkopen. Hierdoor kan de marge zelfs nog beter zijn dan wanneer u de producten los verkoopt. 

U kunt de worsten alvast voor snijden waardoor het ontbreken van de witte buitenlaag nauwelijks opvalt. 

Heeft u ook een manier om de worsten te verwerken tot nieuwe producten, laat het vooral weten in de reacties en help uw collega ondernemers.

Tip 10 - Bij twijfel, neem contact op met ons

We snappen dat de ontwikkeling van de ambachtelijke producten soms vragen op kan roepen. Twijfel je over een schimmel of bewaarmethode. Neem dan gerust contact met ons op. 

Wij staan u bij met onze kennis uit meer dan 13 jaar werken met deze producten, maar leggen uw vragen, waar nodig, ook neer bij de producent zelf. 

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »