Jesus droge worst klein 1,5 kg
Jesus de Lyon traditioneel Frans recept. Ideaal om te snijden voor broodjes, beleg en borrelplank
Lees de volledige productomschrijving
De Jesus Lyon is een worst van droog vlees en varkensvet, afkomstig uit de streek van Lyon en heeft een karakteristieke peervorm.
Het is een vrij lange en vooral brede worst (ongeveer 13 cm ). Het is een charcuterie van boerenoorsprong gemaakt van rauw varkensvlees , vrij fijngehakt, gezouten en gekruid.
Het gebruikte vlees is afkomstig zijn van "edele delen" (ham, schouder, lende, borst) van varkensvlees.
Het moet worden gekruid met zout, peper (meestal grote hele zwarte peperkorrels), knoflook , rode wijn uit de regio, evenals melkzuurfermenten .
Deze worst is in relief gedrukt in een vrij groot omhulsel, een "varkenszak" genaamd , waardoor het zijn karakteristieke vorm krijgt. Het is vastgebonden om tijdens het drogen zijn vorm te behouden (vandaar de naam: het lijkt op een ingebakerd klein kind); de behuizing is gecoat met salpeter om schimmel- en vetlekkage te voorkomen. Het vereist ten minste vijftig dagen drogen en rijpen voordat het wordt geconsumeerd. Door zijn dikkere vorm is hij minder droog (en dus malser) dan rozet of Lyon-worst .
De worst is uitermate geschikt om te snijden voor op charcuterieplanken of als belegde vleeswaren.